Digital musikproduktion (Distans)

Under hösten och våren har ett gäng autister haft en kurs i digital musikproduktion med Cubase, där vi lär oss hur man bygger upp en låt med hjälp av datorn och programvara för musik. Vi utgår från Cubase, men även andra programvaror kan förekomma.

Även om det är en fördel att ha en keyboard eller synth med midi är det inte nödvändigt för kursen till en början. En mini-keyboard kan man få för en femhundring ny.

Kursen är kostnadsfri för medlemmar i OA och för endast 125 kronor per år blir du medlem. Du kan ansöka om medlemskap här.

Till att börja med finns Cubase Element att ladda ner som en 30 dagars Trial. Det innebär att ni har möjlighet att prova utan att det kostar en enda krona. Om ni väljer att köpa programmet efter prövoperioden, kostar det 955 kr. Det finns också möjlighet att köpa Cubase LE (startversion) genom föreningen för 299 kr. Den berättigar er till en uppgradering till Cubase Element för 477 kr.

Huvudtemat i kursen är digital musikproduktion och om ni väljer att använda ett gratisprogram, kan vi kika på det också. Det viktigaste för oss är att vara möjliggörare för våra medlemmar! Och genom distanskurser, ger det möjligheten att delta oavsett var ni bor i landet.

Löpande intag i mån av plats!

Är du intresserad av att vara med, kontakta oss!

E-post: suzanne.apelqvist@aspergare.org
Telefon: 0660 – 43 10 10 (Vardagar 11:00 – 13:00)